Αναχώρηση:25/10/2019 – Επιστροφή:31/10/2019
Παρασκευή-25/10/2019: Αθήνα-Μόσχα
Συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον συνεργάτη μας, που θα σας βοηθήσει να τακτοποιήσετε τις αποσκευές σας και να πάρετε τις κάρτες επιβίβασης σας. Με την άφιξή σας στην Μόσχα, θα ακολουθήσει η μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας. Δείπνο και διανυκτέρευση
Σαββάτο-26/10/2019:Ξενάγηση στη Μόσχα
Η πρωινή ξενάγηση πόλης περιλαμβάνει:
Την γέφυρα του πατριάρχη (με την πιο πολυφωτογραφημένη πανοραμική θέα προς το Κρεμλίνο) για μία γρήγορη επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Σωτήρος.
Στον «λόφο των σπουργιτιών», με την όμορφη θέα που χαρίζει στην πόλη και στο Ολυμπιακό Στάδιο (Λουζνικί), το προαύλιο του πανεπιστημίου Λομονόσοβ – ένας από τους 7 πύργους «αδελφές» του Στάλιν.
Στην διάσημη Κόκκινη (δηλαδή όμορφη) Πλατεία που δεσπόζει το σύμβολο της πόλης ο ναός του Αγ.Βασιλείου ή της Αγίας Σκέπης όπου βρίσκεται και το Άγιο Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Δια Χριστόν σαλού,το διάσημο εμπορικό κέντρο Γκουμ,το μαυσωλείο του Λένιν με θέα το Κρεμλίνο και το μουσείο Ιστορίας.
Κάνετε μια στάση στον κήπο του Αλέξανδρου για να δείτε το άγαλμα του άγνωστου στρατιώτη και την αιώνια φλόγα.την Εθνική βιβλιοθήκη, την πλατεία θεάτρων, τα κτήρια της κρατικής ασφάλειας (πρώην KGB), τα θέατρα Μπολσόι,τις πλατείες Μανέζναγια Πουσκινσκαγια,το άγαλμα του ιδρυτή της πόλης, μουσεία, οβελίσκοι, πλατείες, οδοί, πάρκα που είναι αφιερωμένα στον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο» 1941-1945.Κατά την διάρκεια της ξενάγησης θα επισκεφτούμε τον Πατριαρχικό Ναό του Σωτήρος ο οποίος κατασκευάστηκε με εντολή του Αλεξάνδρου Α΄για τη Σωτηρία της Ρωσίας(1812) και τη νίκη των Ρώσων επί του Ναπολέοντα.
Θα ακολουθήσει η περιήγηση στον πεζόδρομο Στάρι Αρμπάτ,θα σας δοθεί ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε τον καφέ σας ή να περπατήσετε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές & ζωγράφους του διάσημου αυτού πεζόδρομου.Εν συνεχεία, επισκεπτόμαστε το διάσημο metro & τους ιστορικούς σταθμούς του, διακοσμημένους με βιτρό, μπρούτζινα αγάλματα περίτεχνα φωτιστικά, μέχρι την επιστροφή στο ξενοδοχείο με αυτό το μέσο!Η σημερινή μας ξενάγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο μουσείο ΚΟΣΜΟΝΑΥΤΩΝ μοναδικό στο κόσμο.
Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
Κυριακή-27/10/2019:Κρεμλίνο-Mετρό-Δρόμος Αρμπάτ-Αγ.Ματρώνα
Μετα το πρωινό μας και η ξενάγηση ξεκινά επισκεπτόμενοι το Κρεμλίνο- μια ξενάγηση στον κόσμο των τσάρων. Σταθμοί της επίσκεψής μας, το μεγάλο παλάτι του Κρεμλίνου,τα διοικητικά και κυβερνητικά κτίρια, την Γερουσία, το Παλάτι των Συνεδρίων,την πλατεία του καθεδρικού. Στην συνέχεια βλέπουμε τρεις από τους πολλούς ναούς του Κρεμλίνου καθώς και το ανάκτορο του Πατριάρχη. Προαιρετική είναι η είσοδος στο Θησαυροφυλάκιο/Παλάτι Πανοπλιών(Άρμουρυ), με εκθέματα πανοπλιών ευγενών και Τσάρων, πολύτιμων σταυρών και πολλών αλλων.
Έπειτα,επισκεπτόμαστε το μουσείο Τετριακόφ για να δούμε τα έργα των «ιερών τεράτων» της Ρωσικής Αγιογραφίας Αγίου Αντρέι Ρουμπλιόφ & Ρέπιν. Αμέσως μετά, μεταφερόμαστε στο φημισμένο μετρό,γνωστό ως Υπόγειο παλάτι. Οι περισσότεροι σταθμοί του ξεχωρίζουν για τις τοιχογραφίες τους και τα διάφορα υπέροχα εκθέματα, τα οποία είναι αληθινά έργα τέχνης.Μετά, φτάνουμε στην Αρμπάτ, έναν από τους παλιότερους δρόμους της Μόσχας,για να την περπατήσουμε. Τελευταίος σταθμός μας, η επίσκεψή μας στην Εκκλησία της Αγ. Ματρόνας, όπου προσκυνάμε τα Άγια λείψανα της.Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση και δείπνο.
Δευτέρα-28/10/2019: Ολοήμερη εκδρομή στην Πολ Σεργκιεβ Πασαντ
Ακολουθεί η εκδρομή για το Ζαγκόρσκ ή Σέργκιεβ Πασάντ όπου και τελείται λειτουργία. Η πόλη είναι γνωστή ως το θρησκευτικό κέντρο της Ρωσίας, η έδρα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εδώ βρίσκεται το περίφημο μοναστήρι του Αγίου Σεργίου-Αγίας Τριάδας(φέρει την επωνυμία «Λαύρα») που ίδρυσε ο Σέργιος του Ραντονέζ.Η Μονή έχει στην κατοχή της ανεκτίμητους θησαυρούς, όπως εικόνες μεγάλων αγιογράφων(μεταξύ των οποίων και του Αντρέι Ρουμπλιόφ), εκκλησιαστικά άμφια και ιερά βιβλία.Η πόλη είναι φημισμένη καθώς θεωρείται η γενέτειρα της διάσημης κούκλας Ματρυόσκα όπου και παρασκευάζεται. Αναχωρούμε και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση και δείπνο.
Τρίτη-29/10/2019: Αγία Πετρούπολη
Η μέρα μας ξεκινά με την πρωινή πτήση για Αγία Πετρούπολη.Μόλις φτάσουμε, ξεκινάμε να την ξενάγηση στην πόλη, την οποία ίδρυσε ο Μέγας Πέτρος. Μεταξύ άλλων επισκεπτόμαστε το Ναυαρχείο, το Πεδίο Άρεως, τον Καλοκαιρινό Κήπο, την Πλατεία του Ανακτόρου, το νησί Βασίλιεβσκι, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας,το ναό της Αναστάσεως,το Θέατρο «Μαριίνσκι» (πρώην Κίροφ), στάση στο καταδρομικό Ωρώρα το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της Οκτωβριανής Επανάστασης στην Ρωσία. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας στην λεωφόρο Νιέφσκυ, περνάμε από τις πλατείες Σενάτσκαγια και του Αγίου Ισαάκ, από το βέλος του νησιού Βασίλιεβσκι, από την Πανεπιστημιούπολη κ.α. Έπειτα επισκεπτόμαστε, το Φρούριο των Πέτρου και Παύλου με τον ομώνυμο καθεδρικό ναό. Ακολουθεί στάση στο προαύλιο του μεγαλύτερου ναού της πόλης, αυτό του Αγ. Ισαάκ απο την Δαλματία και ενός από τους μεγαλύτερους του κόσμου. Επόμενη στάση ο Ιερός Ναός του Σωτήρος ή της Αναστάσεως όπου θυμίζει την Μητρόπολη του Αγ. Βασιλείου της Μόσχας.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης (η δια Χριστόν Σαλή) που βρίσκεται στο νεκροταφείο Σμολένσκ.Η Οσία Ξένη καταγόταν από πολύ εύπορη οικογένεια, όμως ο αυστηρός ασκητικός αγώνας και η ταπείνωση της είλκυσαν τη Χάρη του Θεού που την προίκισε με προορατικό, διορατικό και θαυματουργικό χάρισμα. Εκοιμήθη το 1801 σε ηλικία 71 ετών.
Τετάρτη-30/10/2019:Παναγιά του Καζαν-Λάβρα Αλέξανδρου Νιεφσκι-Αγ.Ιωάννης Κρονστανδής & Ερμιτάζ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στον Ναό της Παναγίας του Καζάν, όπου είναι μία ιερή εικόνα πού κατέχει περίοπτη θέση στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, και όχι μόνο. Η Παναγία τού Καζάν είναι πολιούχος τού Καζάν και εθεωρείτο και προστάτιδα όλης της Ρωσίας (και της Ρωσικής οικογένειας με την οποία συνήθως ευλογούν οι οικογένειες τους αρραβώνες) για αιώνες. Η ιερή εικόνα ανακαλύφθηκε στις 8 Ιουλίου 1579 υπόγεια της πόλης τού Καζάν από ένα μικρό κορίτσι (Ματρόνα) με την βοήθεια της Θεοτόκου.Στο σημείο αυτό χτίστηκε ο Ιερός Ναός της Θεοτόκου του Καζάν όπου φυλασσόταν η εικόνα έως και το 1904 την χρονιά όπου εκλάπη και αγνοείται μέχρι και σήμερα.
Επόμενη στάση η Λάβρα του Αλέξανδρου Νιέβσκι. Ο Αλέξανδρος Γιαροσλάβιτς «Νιέβσκι» (1220 – 1263 μχ.) είναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μεσαιωνικής Ρωσίας και άγιος της Ρωσικής Εκκλησίας. Υπήρξε ηγέτης της Δημοκρατίας του Νοβγκόροντ και κατόπιν ολόκληρης της Ρωσίας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον ανατολικό σλαβικό κόσμο.
Η Ρωσική Εκκλησία τον ανακήρυξε άγιο το 1547 μ.Χ. και ο Μέγας Πέτρος σε ένα σημείο της νέας πρωτεύουσας ίδρυσε τη Λαύρα του Αλέξανδρου Νιέβσκι και μετέφερε εκεί τα οστά του από το Βλαντίμι. Επισκεπτόμαστε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη της Κρονστάνδης, όπου βρίσκονται και τα ιερά λείψανα του αγίου. Ο Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης (1829-1908) είναι σύγχρονος άγιος.
Ακολουθεί επίσκεψη εντός του Ερμιτάζ είναι το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο.Στις όχθες του ποταμού Νέβα, το μουσείο που αρχικά στεγάζονταν τα έξι κτίρια των Χειμερινών Ανακτόρων. Με το τέλος της ξενάγησης, προαιρετικά, μπορείτε να ακολουθήσετε μία κρουαζιέρα στα κανάλια της Βενετίας του βορρά και να θαυμάσετε την μοναδική ομορφιά.
Πέμπτη-31/10/2019:Αγία Πετρούπολη-Αθήνα
Μετά το πρωινό, ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της αναχώρησης μας για Αθήνα.
Κόστος & Δηλώσεις Συμμετοχής
Συμπεριλαμβάνονται:
Δεν συμπεριλαμβάνονται:
Πληροφορίες έκδοσης ρώσικης VISA (Κάτοχοι Ελληνικών Διαβατηρίων):
Προσοχή
Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί μόνο σε περίπτωση δυσχερειών που μπορούν να προκληθούν από απρόβλεπτα γεγονότα όπως δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή δυσκολία μετάβασης λόγω αναγκών στον εκάστοτε προορισμό.